Αυξάνοντας την Αξία του Οχήματος Με την Σωστή Συντήρηση

Η τεχνολογία προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτή η εξέλιξη σαφώς και περιλαμβάνει τον κλάδο των οχημάτων. Επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται σκληρά, έτσι ώστε να εξελίξουν τις λειτουργίες και το design, την αποδοτικότητα και φυσικά τον οικολογικό χαρακτήρα των οχημάτων. Εξελίξεις όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνουν να αλλάζουν το τοπίο στα αυτοκίνητα και να διαμορφώνουν τις αντίστοιχες νέες τάσεις.

Ωστόσο, ακόμη και με τα πλέον εξελιγμένα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στην αγορά, δεν έχει μειωθεί η ανάγκη για μεταχειρισμένα οχήματα. Είναι πιο οικονομικά και καλύπτουν αρκετές ανάγκες, καθώς αποτελούν μια προσιτή λύση για νέους οδηγούς και για όσους θέλουν να αποκτήσουν κάτι καλό, και συνάμα μέσα στο budget τους.

Τι καθορίζει όμως το κόστος ενός μεταχειρισμένου οχήματος; Μα και βέβαια η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν λοιπόν επιθυμείτε να πουλήσετε το μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο, είναι επιβεβλημένο να το διατηρήσετε σε πολύ καλή κατάσταση.

Συντήρηση & Μεταχειρισμένα

Για να διαπιστωθεί αν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, υπάρχει η υπηρεσία του διεξοδικού ελέγχου σημείων. Πιο συγκεκριμένα, ειδικοί μηχανικοί διενεργούν έναν αναλυτικό έλεγχο και εντοπίζουν τυχόν προβλήματα στο όχημα. Ανάμεσα στα πράγματα που ελέγχουν οι ειδήμονες, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Μηχανικά μέρη
  • Συστήματα ψύξης
  • Φρένα
  • Καπό, ουρανός, φτερά & γενικότερη εξωτερική εμφάνιση
  • Σασί
  • Σαλόνι & ταπετσαρία
  • Ηλεκτρολογικά μέρη

Φυσικά, ένα ακόμη κομμάτι που σχετίζεται με την μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου οχήματος είναι ο αριθμός χιλιομέτρων. Όσο περισσότερα τα χιλιόμετρα, τόσο χαμηλότερη η τιμή πώλησης. Γι’ αυτό και ορισμένοι επιχειρούν να μηδενίσουν τα χιλιόμετρα ή τουλάχιστον να τα μειώσουν δραστικά.

Τα αποτελέσματα του τεχνικού ελέγχου συντάσσονται σε μία πλήρη αναφορά, η οποία αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια την κατάσταση του οχήματος. Ανάλογα με τα συμπεράσματα, το όχημα κοστολογείται και η επένδυση αξιολογείται ως καλή ή κακή. Ως εκ τούτου, η αξία μεταπώλησης ενός οχήματος είναι απόλυτα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάσταση του εν λόγω οχήματος την στιγμή της αγοραπωλησίας.